Type and press Enter.

#3 First impressions

Van slapen is helaas niet veel meer gekomen tijdens de vliegreis.

Na een kleine tussenlanding op Bangkok, vlogen we nog een klein uurtje naar Koh Samui. Vanaf het vliegveld (Koh Samui international airport), hadden we een taxi nodig om bij ons appartement te komen. Er moest nog geld ingewisseld worden, de munteenheid is hier namelijk Bath (THB). +- ฿37 á ฿40 is gelijk aan €1,-.

Een aantal tips

– Zorg ervoor dat je pin limiet, dus het bedrag dat je per week kunt pinnen, hoog genoeg is.
– Zet je pinpas voor het juiste werelddeel aan (dit kun je voor tijdelijk of standaard aanzetten)
– 
Wissel bij Schiphol alvast wat EUR voor THB. Zo heb je altijd iets op zak. (dit is eigenlijk alleen nodig als je de bovenstaande twee tips niet hebt kunnen regelen)
– Op elke ATM (pinautomaat) transactie zit een ‘fee’. Een bedrag dat betaald moet worden omdat je geld ‘inwisselt’ via een automaat. Meestal is dit ฿220 (ongeveer €5,-)


Handig is om deze tips door te nemen en te checken voordat je op reis gaat, wij hadden namelijk alleen het werelddeel puntje geregeld. De rest was voor ons helemaal nieuw, en heeft de eerste twee dagen best wel wat stress opgeleverd. Na een taxi betaald te hebben, en doordat wij ons appartement volgens de site contant moesten betalen (wat blijkbaar toch ook gewoon via pin mogelijk was) konden wij hierna niet meer pinnen. Ons limiet was bereikt. Dit resulteerde in heel veel zweetdruppels, we hadden namelijk nog precies €5,- over om een hele week van te leven!
Godzijdank kon ik mijn limiet voor 7 dagen tijdelijk verhogen via de app van mijn bank. We waren mega opgelucht, maar dit soort stress wil je natuurlijk niet hebben! Zorg dus altijd dat je alles checkt en voorbereid weg kunt!

Cultuurshock

De taxirit duurde zo’n 20 minuten. Hierin kregen we al een kleine indruk van het eiland. Een compleet andere cultuur dan de onze; alles gebeurt op straat. Overal staan winkelkraampjes en eetkarretjes. Honden, katten en zelfs stieren liepen los over de wegen. Er zijn hier veel mensen die (met niet veel om van te leven) in een soort hutjes achtige huisjes wonen, maar ook grote appartementen en luxe hotels/resorts vullen de straten in Koh Samui.

Inmiddels waren we al ongeveer 35 uur wakker. Ik was over mijn slaap heen, zoals ze dat zeggen, en wilde nog snel een boodschapje doen voor de volgende dag. Jasper werd juist steeds stiller.
Een Hollands ontbijt vinden bleek moeilijk. Twee supermarkten verder had ik eindelijk één brood en in het uiterste hoekje van de winkel een mini potje pindakaas gevonden!

Mega blij kwam ik de winkel uit, maar Jasper daarentegen zag lijkbleek en zat er helemaal doorheen. Eenmaal terug in het appartement zei hij: ‘Ik denk dat ik toch wel een soort van cultuurshock heb’. Dit klinkt bij jullie thuis misschien vreemd in de oren, maar ik begreep hem helemaal. Zo veel drukte, armoede, andere levensstijlen/culturen én slaaptekort. Het was even te veel. We zijn die avond nog wel wakker gebleven om een jetlag te voorkomen (het is hier 6 uren later), maar daarna hebben we eerst eens 11 uurtjes doorgeslapen.

vrijdag 2 november

Die 11 uren slaap hadden we nodig, we waren allebei flink opgeknapt en klaar voor wat de dag ging brengen. Om 07:50 hoorden we een bel luiden, dit is het teken van de Muay Thai trainer dat de les bijna gaat beginnen. Wij bedankten vandaag nog even, eerst maar eens bijkomen. Op het trainingsschema zagen we dat er elke dag twee trainingen gegeven worden. Van 08:00-10:00 en van 17:00-19:00 (behalve zondag). Morgen moesten we dus vroeg uit de veren.

Onze dag begon met het huren van een scooter. Voor €180, omgerekend +- ฿6733 hebben we vier weken een eigen scooter. Met ons rode scheurijzer zijn we naar het dichtstbijzijnde strand gegaan; Chaweng Noi Beach. Chaweng Noi ligt langs het drukkere Chaweng. Een mooi schoon strand, helder water en je hebt geen waterschoenen nodig. Bij strandtent The Beach Bar mag je de bedjes gebruiken als je een drankje koopt. Dit is geen straf, want werkelijk alles staat op de kaart: frisdranken, smoothies, cocktails, bier, hapjes/maaltijden én deze heerlijke vers gesneden kokosnoot.

      

In de avond zijn we naar bijliggend dorpje Lamai gegaan, vol met leuke winkelstraatjes en gezellige eettentjes. Pizza del Sol (139/22 Moo-4 Maret, Ban Lamai) is een restaurant dat hoog aangeschreven staat in Lamai. We hebben hier heerlijke pasta en Pizza gegeten, een aanrader als je geen zin hebt in een Thais gerecht!


Heel laat hebben we het niet gemaakt, want de volgende dag begon onze eerste training. En dat was nogal wat…

X, OMÍ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments

  1. Leuk liefjes, enjoy! Dikke kuzzz

  2. Zie graag het vervolg tegemoet