Type and press Enter.

#5 Three days in a row

Laten we zeggen dat de afgelopen dagen niet de leukste waren. Het regende keihard, en dan niet voor een uur of twee. Drie hele dagen heeft het geonweerd, geregend en gestormd. Straten stonden onder water, een scooterongeluk voor ons neus door gladheid (we móesten wel naar de supermarkt om ontbijt te halen) en gedwongen binnen zitten. Het zag er niet best uit. Ook dit is dus Thailand. Sommigen zeggen dat het een nasleep is van het regenseizoen, anderen zeggen juist dat het regenseizoen net is begonnen. In beide gevallen: balen.

Vandaag schijnt eindelijk de zon. We zijn weer wat opgevrolijkt en dus tijd voor een nieuwe blog met daarin een aantal belevenissen van afgelopen week (behalve die 3 regendagen, daar is namelijk niets leuks over te vertellen).

Zondagmarkt

Hier heb ik mijn ogen uitgekeken. Iedere zondag is er vanaf eind de middag tot een uur of 22:00 een markt in Lamai. We kregen deze tip van een Nederlandse man die hier al vijf jaar woont (TIP: Vraag aan de locals wat er iedere dag te doen is op het eiland. Wij hebben hierdoor al ontzettend veel leuke dingen gezien en gedaan!). We wisten niet precies waar de markt was, maar dat werd al snel duidelijk toen we Lamai binnenreden. Wat een drukte! De markt was gigantisch groot, ontzettend veel mensen kwamen er op af. Van eetkraampjes tot kleding, sieraden en souvenirs, alles was er te vinden. We hadden nog niet gegeten, dus een bordje Pad Thai en een maiskolf gingen er goed in. De insecten hebben we even overgeslagen. Op de hoek van de straat staan ook vaak muzikanten of kinderen die een optreden geven in de hoop een paar Bath te verdienen. De zondagmarkt in Lamai is een aanrader!

 

           

      

Geen alcohol

‘Even naar de supermarkt om brood te halen’ resulteert bij ons regelmatig in een volle mand met van alles en nog wat. Dit keer was ons mandje gevuld met wortelen, tomaatjes, fruit, chips, donuts (Jasper’s verslaving), noedels, een paar biertjes en natuurlijk dat brood. Uiteindelijk was ik nog iets vergeten, waarvoor we nog snel terugliepen om het te pakken (dit klinkt als nutteloze info, maar lees verder..). Eenmaal bij de kassa kwam er een medewerkster naar ons toe, pakte het bier en liep ermee weg. ‘No alcohol’ was wat ze zei, zonder verdere uitleg. ‘Huh?!’ ‘Wat is dit nu weer’, zeiden we verbaasd. Een andere medewerker zag onze verwarde gezichten en gaf ons de uitleg die zijn collega ons niet gaf. In Thailand geldt de regel: alcohol mag alleen tussen 11:00 – 14:00 en tussen 17:00 – 00:00 in een supermarkt/winkel verkocht worden. Aha, nu begrepen we het. Jasper keek op zijn horloge: 14:02. Ik moest mijn best doen om mijn lach in te houden. Als grapje verweet Jasper me ‘als jij niet terug was gegaan voor die kruidenboter, konden we dat bier nog net kopen!’ Oeps. Wisten we die regel ook weer.

Zomaar een buitje

Na ons supermarkt avontuur wilden we nog wat uurtjes meepakken op het strand. Vanaf de supermarkt is het misschien 5 á 10 minuten scooteren naar Chaweng Noi. Uit het niets begon het keihard te regenen, dit was achteraf een klein voorproefje van wat ons de drie volgende dagen stond te wachten. Kletsnat en met buikpijn door het lachen kwamen we aan op het strand. Na een kwartiertje schuilen was de bui weer over en konden we alsnog een paar uurtjes genieten van de zon.

Deze week hebben we ook een waterval bezocht, daarover in de volgende blog meer..

X, OMÍ

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *