Type and press Enter.

#6 ‘Waterfall 2’ and a night out in Samui

Wanneer je in Koh Samui bent moet je minstens één waterval gezien hebben. Een beetje zoeken op internet en je vindt al snel de drie populairste watervallen die op dit eiland te vinden zijn. Zo vonden wij ‘Namuang Waterfall 2’, de eerste die wij bezocht hebben.
Namuang Waterfall 2 ligt in het park Samui Tropical Garden. Dit is een groot park waar veel te doen is. Laten we beginnen bij de waterval, om het leuk te houden (uitleg volgt later).

 

No flipflops

Binnenkomend in Samui Tropical Garden zijn er betaalde parkeerplaatsen. Voor scooters betaal je 30 bath, voor een auto 50. Daarnaast is de entreeprijs 50 bath voor volwassenen en 30 voor kinderen van 0-12. Hierna krijg je een flesje water, de klim/wandeltocht naar de waterval duurt namelijk ongeveer 45 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om met een ouderwetse jeep naar boven gebracht te worden (hiervoor betaal je 100 bath), maar als sportievelingen kozen wij voor de wandelroute. Het was een pittig stukje lopen, en de kleine regenbui die we na een half uur op ons dak kregen was dan ook geen straf.
We wisten vooraf totaal niet wat we van de wandelroute moesten verwachten, dus liepen we allebei op onze slippertjes. TIP: Draag gympen of wandelschoenen wanneer je de looproute neemt, slippers zijn NIET aan te raden. Je raadt het al; ik ben uitgegleden over een gladde rots en keihard onderuit gegaan. Niets ergs gebeurd gelukkig, maar loop vooral het risico niet om te vallen en er wél iets aan over te houden.

 

 

Na +- 45 minuten kwamen we bij de eerste ‘stop’ van de waterval. De waterval zelf was prachtig en het was niet druk, waardoor we wat mooie foto’s konden maken. Je kunt nog twee ‘lagen’ verder omhoog, en ook die klim hebben we gemaakt. Na wat onhandig klauteren op de waterval zelf ben ik tussen het stromende water gaan zitten. Zo midden in de natuur is dat toch best een goed gevoel!

 

   

Na ons momentje bij de waterval werd het iets drukker. Tijd om de route weer terug te lopen.

A sad end of the day

Wat ons minder goed, of eigenlijk absoluut niet beviel, waren de olifanten in het park. Opgesloten in een ruimte die net iets groter is dan de dieren zelf, en aan kettingen vastgebonden. De olifanten worden gebruikt om ritjes op te maken, en helaas zijn er nog zo veel mensen die hiervoor betalen en niet weten dat dit dierenmishandeling is. Heel even ben ik voor één van de olifanten gaan staan. Wild schuddend met zijn hoofd (dit is een teken van enorme stress) en proberend te bewegen met zijn voeten keek hij me aan. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik hier ontzettend slecht tegen kan, en verdrietig van wordt. Ik begon dan ook te huilen toen ik dit prachtige dier dit vreselijke leven zag lijden, en stak mijn hand uit. Hij stak zijn slurf door de spijlen en het enige wat ik kon zeggen terwijl ik hem aaide was: ‘arm beestje..’
Ook Jasper was door dit stukje ellende geraakt en samen liepen we in stilte naar de uitgang. Om het nog erger te maken, er was ook een tijger waarmee men op de foto kon, in een afgelegen kamer. Het beest lag op een stenen plateau. Waarschijnlijk volgespoten met drugs.

 

Ik weet dat dit geen leuke dingen zijn om over te schrijven. Ik krijg ook tranen in mijn ogen als ik er aan terugdenk, maar ik vind dat ook dit soort dingen gedeeld moeten worden. JUIST deze dingen moeten voor iedereen duidelijk worden. De waterval en de route er naartoe waren geweldig, maar toch zou ik niet meer naar deze plek teruggaan.

Als je een stukje verder rijdt met de scooter/auto kom je dit bord tegen:

Dit is een ingang voor een andere waterval, die we ook bezocht hebben. Hier betaal je 20 bath om te parkeren, en na 1 minuut lopen kom je aan bij de waterval, waar je ook kunt zwemmen. Zelf hebben we hier niet gezwommen, maar het was prachtig om te zien.

Ook vlakbij deze waterval zijn olifanten aanwezig, maar deze twee horen niet bij elkaar. Onze tip is dus om deze waterval te bezoeken. Hier betaal je niet om een park binnen te komen en sponsor je dus ook geen taferelen waar je niet achter staat.

A night out in Samui

Na een middag met gemengde gevoelens, werd het tijd voor onze eerste avond uit in Samui. Tijdens de trainingen van afgelopen week werd er al meerdere keren ‘Saturday party party’ naar elkaar gefluisterd. We waren met een flinke groep, allemaal afkomstig uit andere landen. Zelfs twee van onze Thaise trainers waren mee! Dit maakte de avond extra leuk, iedereen praatte heerlijk gebrekkig Engels, speelde drankspelletjes, danste en lachte met elkaar.
Het uitgaansgebied in Koh Samui zijn eigenlijk een paar lange straten met daarin kroegen, clubs, barretjes en tussendoor een ‘massage’salon ;). We begonnen in een kroeg/bar waar we cocktails bestelden en er automatisch spelletjes op tafel gegooid werden. Onze Thaise trainers hadden nog nooit van 4-op-een-rij gehoord, dit hebben we hen eerst maar eens geleerd. Na een paar potjes begonnen de weddenschapjes; ’40 burpees voor degene die verliest!’ zei mijn trainer. Ik heb dit spel vroeger ontelbare keren met mijn neven en nichtje gespeeld, dus ik won. Nu ik er aan denk.. Morgen tijdens de training mag hij zijn verlies onder ogen komen, dat wordt genieten! Ik was het al bijna vergeten.

We zijn natuurlijk niet heel de avond in de kroeg gebleven, na een uurtje was het tijd om te gaan dansen! Er zijn genoeg clubs in Koh Samui waaruit we konden kiezen, maar dit hebben we aan onze trainers overgelaten. Zij zijn hier iets vaker geweest dan wij…
De cocktails vlogen me om de oren, maar na al een paar keer niet lekker te zijn geweest van teveel ijs in mijn drankje (je kunt hier niet uit de kraan drinken) ging ik over op Malibu Cola zonder ijs.

Wij Nederlanders zijn niet zoveel hitte gewend, dus toen geopperd werd om naar de ‘Ice Bar’ te gaan was ik meteen voor. Een beetje jammer dat we er wel aardig wat voor moesten betalen, maar het ging ons vanavond om de gezelligheid. Iedereen ging, dus wij ook (groepsdruk? Nee joh, haha). De zwoele klap met hitte die je krijgt als je weer uit de bar loopt is alsof je in een sauna stapt, maar ik propte mijn haar in een knot en we konden weer door.

‘We only serve breakfast’

Een paar uren verder. Iedereen had de nodige drankjes op en wilde nog verder feesten, maar de clubs en kroegen gingen sluiten. Ik heb geen idee wie met het idee kwam, maar een paar momenten laten vertrokken we naar The Beach Bar Samui, gelegen op het strand van Chaweng Noi. Wanneer het uitgaansgebied sluit wordt hier dus verder gefeest. Hoe laat het was, geen idee. Na een poosje wilde ik eigenlijk gewoon een vette hap en gaan slapen. Jas was het met me eens. Samen zeiden we iedereen gedag en vertrokken naar de eerste beste fastfood keten. ‘Two cheeseburgers and two small fries please’……. Het bleef iets te lang stil. ‘We only serve breakfast now’. Wat?! Hoe laat is het dan wel niet? 05:30 op de klok. ‘Nou… oke’ zei Jasper en een beetje verward liepen we de deur uit. Gelukkig zat er 5 meter verder een andere tent waar we wel onze cheeseburgers en frietjes konden bestellen. Na dit hele slechte maar goed smakende fastfood zijn we naar ons appartement gegaan. 07:00 ‘S ochtends stapten we in bed. Het zou de hele dag gaan regenen, dus dat we deze dag in bed zouden doorbrengen gaf ons geen schuldgevoel. Wel hebben we onze wekker gezet, want die avond moest onze trainer Beau een wedstrijd vechten..

X, OMÍ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One comment

  1. Wauw Naomi en Jasper

    Wat maken jullie een super gave reis , geweldig omschreven , over de olifanten , tranen rolden over mijn wangen , erg verdrietig maakt het mijn.
    Lieverds geniet er nog van xxx